תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

מרפאת שחף – הפחתת מתח נפשי

אחראי מרפאה: יניב רייף

פסיכיאטר בכיר: ד"ר רז גרוס

אחראית תחום מיינדפולנס: אורית ראם

 

יצירת קשר:

טלפון: 03-5305970  

 דוא"ל: Yaniv.Rayf@sheba.health.gov.il

פקס: 03-5302990

ימי פעילות:

ימי ראשון עד חמישי, בשעות 08:00 - 17:00


מיקום:

ביתן 16, סמוך למכון אף אוזן גרון. ניתן להקליד ב- Waze או בגוגל מפות "מרפאת שחף להפחתת מתח נפשי"

הוראות הגעה למרפאה

מידע על חניה ופטור מתשלום 

 

לזימון תור למרפאת שחף

Waze

מרפאת שחף הוקמה כדי לסייע לאנשים הסובלים ממתח נפשי, והיא מציעה טיפול נגיש במגוון שיטות: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), טיפול מבוסס מיינדפולנס (Mindfulness), טיפול בקבלה ומחויבות ACT (Acceptance and commitment therapy), טיפול דינמי אינטגרטיבי וטיפול תרופתי.

המרפאה משתפת פעולה עם מחלקות ומרפאות שונות בבית החולים, מתוך הבנה כי קיימת השפעה הדדית בין מחלות פיזיות לבין מתח נפשי. צוות המרפאה עושה שימוש בכלים מבוססים מחקרית על מנת לתת מענה טיפולי לאוכלוסיות ספציפיות. שיתוף הפעולה כולל יציאה מחוץ לגבולות המרכז הרפואי, כדי לטפל ולהקנות מיומנויות להפחתת מתח נפשי והפחתת שחיקה לאוכלוסיות מגוונות, כגון רופאים וסטודנטים לאַחֲיוּת.


מהו מתח נפשי?

מתח נפשי הוא תחושה המוכרת לכולנו, אשר עשויה לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים:
גוף: קשיי נשימה, דפיקות לב מהירות, רעד, הזעה מוגברת, דקירות או תחושת מועקה בחזה, כאבי בטן.
חשיבה: הפרעות בקשב ובריכוז, הפרעות בזיכרון, קושי בקבלת החלטות ומעגלים מחשבתיים שבהם קשה להתנתק ממחשבה מטרידה.
רגש: שינויים תכופים במצבי רוח, החמרה של תחושות פחד, עצב, כעס ועוד. 
התנהגות: הפרעות שינה, הפרעות אכילה, התפרצויות כעס והימנעות מקשרים חברתיים ופעילויות אשר בעבר נחוו כמהנות.


איך אנחנו מטפלים במתח?

בפגישה הראשונה עם איש צוות במרפאה, מעריכים את מכלול הקשיים של הפונה ומתאימים לו/לה תוכנית טיפול הכוללת אחת מהשיטות הבאות או שילוב שלהן:
 

  • טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT)

טיפול פסיכולוגי המתמקד באמונות, במחשבות ובהתנהגויות אשר מונעות הסתגלות יעילה למשימות חיים. שיטה זו מבוססת על ההנחה שגם במצבים שבהם איננו יכולים להשפיע על גורמים סביבתיים או ביולוגיים, איננו חסרי אונים - החשיבה וההתנהגות שלנו קובעות באופן ניכר איך נתמודד עם המצב, לטוב או לרע. בהתאם לכך, מטרתו של הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי היא לגלות דפוסי חשיבה והתנהגות המפריעים לנו להתמודד עם המציאות, ולסייע לנו לרכוש דפוסים חדשים, יעילים יותר.

  • Mindfulness (קשיבות)

מיינדפולנס היא היכולת להפנות את הקשב באופן מלא ומכוון לחוויות הגופניות והנפשיות המתרחשות בהווה, בדיוק כפי שהן. רובנו מבלים חלק ניכר משגרת היומיום במצב של הסחת דעת מהחוויה שלנו בהווה. אנחנו רוחצים כלים וחושבים על משהו אחר, נוהגים במכונית ומקשיבים לרדיו או אוכלים וצופים בטלוויזיה במקביל. היכולת להיות במקום אחד ולחשוב על משהו אחר היא יכולת חשובה, אך לעיתים אופן ההתמודדות הזה גורם לנו להתנהל במצב אוטומטי, בלי שנשים לב לשינויים ברגשותינו. מחקרים מדעיים מצביעים על כך שחוסר תשומת לב לחוויה ברגע ההווה מגביר תחושות של מתח נפשי.

הקשיבות מאפשרת לנו להפנות את הקשב באופן מלא לרצף התחושות והרגשות המתעורר בנו רגע אחר רגע, בלי שיפוטיות ובלי ביקורתיות. בעזרת תרגול מיינדפולנס, ניתן להגביר את המודעות לחוויות שלא ממש שמנו לב אליהן: מחשבות, רגשות ותחושות גוף, או מצבים רגשיים ודפוסי חשיבה שחוזרים על עצמם. מודעות זו מאפשרת חופש גדול יותר, אפשרויות בחירה מגוונות בתגובה למצבים שונים והימנעות מכניסה ל"פינות" שגרמו למתח מוגבר בעבר.

  • טיפול תרופתי

יחד עם הטיפול הפסיכולוגי במרפאה, ישנה אפשרות לשלב טיפול תרופתי ולקיים מעקב אחר יעילותו לאורך הטיפול. צוות המרפאה כולל פסיכיאטר בכיר, ד"ר רז גרוס, שעמו ניתן לקבוע פגישת ייעוץ להתאמת הטיפול התרופתי.

חיפוש